Fortsätt till huvudinnehåll

Poddreklam

Jag har lydigt lyssnat på reklaminslagen i poddar. Inget är gratis, sägs det, och särskilt poddar som drivs av ett par eldsjälar utan en stor organisation i ryggen måste ju finansieras på något sätt. Om jag inte stöttar dem genom att donera känns det inte mer än rätt att jag lyssnar på vad deras sponsor har att säga.

Men det finns gränser. De senaste månaderna har många poddar lagt till flera reklamsnuttar per avsnitt. Inte sällan är det poddaren själv som läser upp en text författad av företaget som marknadsförs, vilket gör det ännu lite segare än om man åtminstone har en rapp och ärlig produktion.


Inte minst gäller detta ekonomipoddarna, som dessutom minst en gång per avsnitt tvångsmässigt rabblar att alla investeringar innebär risker, ”det är inte säkert att man får tillbaka det satsade kapitalet”, ”gör alltid din egen analys” och så vidare. Drar man bort alla dessa störningsmoment är det ibland inte så mycket innehåll kvar.

Jag har som sagt svalt det, men nu har jag börjat sålla bland reklampoddarna. Dels genom att helt låta bli att lyssna på dem, dels genom att inte lyssna på de reklamintensivaste programmen när jag springer och därför inte har tid att spola förbi disclaimers, kalsongreklam och ”Dagens avsnittet produceras i samarbete med Kläggoffs, och Bernt, vad är egentligen det bästa med Kläggoffs...?” varpå Bernt läser upp samma text som förra och förrförra avsnittet.


Jag har som sagt viss acceptans och om det ”riktiga” innehållet håller hög kvalitet blir den större, men om många lyssnare irriteras och sitter beredda att spola framåt så fort poddaren säger ”Vi är strax tillbaka!” minskar värdet för annonsörerna och därmed på sikt för poddarna, så jag råder dem att inte bli för giriga. Eller på ekonomibloggsvenska:
Reklaminslag innebär en risk och det är inte säkert att ni får tillbaka lyssnare som tröttnat, så gör därför er egen analys om varje annonsör innan ni hoppar på ett samarbete.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek Före detta svenska elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, är 57-årige Petter Stordalens nya kärlek. Det berättar miljardären för tidningen VG. Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek. Märta Elander Wistén och Petter Stordalen är ett par. Före detta svenska elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, är 57-årige Petter Stordalens nya kärlek. ... Och hon fastnade med mig här, säger Stordalen till VG.                                  Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek – Det var coronakrisen som förde oss samman, säger Stordalen till tidningen. Miljardären Petter Stordalen är blixtförälskad i svenska Märta Elander Wistén, 30. – Märta kom till Oslo på besök före allt stängdes ner. Och hon fastnade med mig här, säger Stordalen till VG. Framgångsrik ryttare Märta Elander Wistén, som är tidigare elitidrottare, vann guld i laghoppning för Sverige under junior-EM 2007. – Medan affärslivet varit

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned Minst två personer har dött, och hundratals hem har brunnit ned, i Oregon i USA. Delstatens guvernör varnar för att skogsbränderna som nu härjar i Oregon kan bli de mest förödande i delstatens historia. Boende i delar av Oregon har tvingats fly sina hem med bara några minuters varsel, rapporterar AP. – Alla måste vara på sin vakt. Det här kan bli de mest förödande skogsbränderna i delstatens historia, sett till förlorade liv och förlorad egendom, säger Oregons guvernör Kate Brown. Guvernören har inte gått ut med några uppgifter om hur många personer som befaras ha dött i bränderna. Flera döda Polisen har bekräftat för den lokala tv-stationen KOIN i Orgegon att en pojke och hans mormor dött i en skogsbrand i närheten av staden Lyons i Orgeon. Mest ikoniska ögonblicken från "Keeping Up with the Kardashians" . Får svenskt stöd: ”Det är tragiskt” . Aaron Carters nya karriär – gör porr . Peter Mad

Kim Wall: Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall

Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall Peter Madsen erkänner för första gången att han dödade Kim Wall. I en ny dokumentär ger han en ny version av vad som hände i ubåten. – Allt är mitt fel, säger Madsen i dokumentären. Erkännandet ges i första avsnittet i den danska dokumentärserien “Hemliga inspelningar med Peter Madsen” där journalisten Kristian Linnemann har samtalat med den livstidsdömde mördaren i telefon i över 20 timmar. I samtalen tillstår Peter Madsen att han dödat journalisten Kim Wall. – Det är mitt fel att hon är död. Och det är mitt fel eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger han i dokumentären, enligt Ekstrabladet som har tagit del av hela materialet. Carolina Neurath och maken ansöker om skilsmässa Carolina Neurath och Niclas Engsäll. Programledaren Carolina Neurath och maken Niclas Engsäll har ansökt om skilsmässa. Handlingarna inkom till tingsrätten under tisdagen, skriver Expressen. SVT:s ”Morgonstudion”-programledaren och för