Fortsätt till huvudinnehåll

Person föll i vattnet från färja – stor räddningsinsats

Person föll i vattnet från färja – stor räddningsinsats

Sjö- och flygräddningen fick in ett larm vid sjutiden på morgonen om att en person hade fallit i vattnet från en Stena Line-färja.

Händelsen ska ha inträffat utanför Nynäshamn vid Örnegrund.

Person föll i vattnet från färja – stor räddningsinsats
                            Stor sökinsats efter person över bord från Finlandsfärja

– En person har fallit överbord från färjan Stena Flavis. Vi har ett rätt stort räddningspådrag nu med ett antal räddningsenheter på plats, säger Carl-Johan Linde, presschef på Sjöfartsverket.

Flera båtar från Sjöräddningssällskapet och Sjöräddningen, en räddningshelikopter och en polishelikopter jobbar just nu med att hitta personen.

Färjan trafikerar linjen Nynäshamn-Ventspils i Lettland och var påväg till Nynäshamn. Omständigheterna kring händelsen är okända i nuläget.


Person har hamnat överbord vid Stena Line-färja utanför Nynäshamn

En person har hamnat i vattnet vid en Stena Line-färja utanför Nynäshamn.

– Vi har ett ganska stort pådrag runt platsen, säger Carl-Johan Linde, presschef vid Sjöfartsverket.

Vid 07-tiden på onsdagsmorgonen larmades polisen och sjöräddningscentralen om att en person som befann sig på en Stena Line-färja på något sätt hamnat i vattnet, utanför Nynäshamn.

– Vi fick larm om att en person fallit överbord vid fartyget Stena Flavia, säger Carl-Johan Linde, presschef vid Sjöfartsverket.

Person har hamnat överbord vid Stena Line-färja utanför Nynäshamn
                   Person har hamnat överbord vid Stena Line-färja utanför Nynäshamn

Fartyget trafikerar Nynäshamn-Ventspils i Lettland, och var på väg till Nynäshamn.

– Vi har ett antal olika sökenheter på plats, personal från Sjöräddningsällskapet, polis, en av våra lotsbåtar och en räddningshelikopter. En polishelikopter är på väg, säger Carl-Johan Linde.

Sjöpolisen deltar i insatsen

Sökinsatsen sker nära Bedarön i Nynäshamn, uppger Stena Line.

– Vi kan bekräfta att det varit en misstänkt man överbord-situation. Det var en medlem av besättningen som uppfattade det som att någon föll överbord, säger Erik Lewenhaupt, pressansvarig på Stena Line.

Varken Stena Line, polis eller sjöräddningen har några närmare uppgifter om omständigheterna.

– Det verkar vara en person som på något sätt har hamnat i vattnet och då hjälper vi till och leta efter personen. Vi har skickat dit sjöpolisen, det får visa sig framöver vad som hänt, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Folkhälsomyndigheten: Avstånd viktigare än munskydd
Person har hamnat överbord vid Stena Line-färja utanför Nynäshamn

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek Före detta svenska elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, är 57-årige Petter Stordalens nya kärlek. Det berättar miljardären för tidningen VG. Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek. Märta Elander Wistén och Petter Stordalen är ett par. Före detta svenska elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, är 57-årige Petter Stordalens nya kärlek. ... Och hon fastnade med mig här, säger Stordalen till VG.                                  Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek – Det var coronakrisen som förde oss samman, säger Stordalen till tidningen. Miljardären Petter Stordalen är blixtförälskad i svenska Märta Elander Wistén, 30. – Märta kom till Oslo på besök före allt stängdes ner. Och hon fastnade med mig här, säger Stordalen till VG. Framgångsrik ryttare Märta Elander Wistén, som är tidigare elitidrottare, vann guld i laghoppning för Sverige under junior-EM 2007. – Medan affärslivet varit

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned Minst två personer har dött, och hundratals hem har brunnit ned, i Oregon i USA. Delstatens guvernör varnar för att skogsbränderna som nu härjar i Oregon kan bli de mest förödande i delstatens historia. Boende i delar av Oregon har tvingats fly sina hem med bara några minuters varsel, rapporterar AP. – Alla måste vara på sin vakt. Det här kan bli de mest förödande skogsbränderna i delstatens historia, sett till förlorade liv och förlorad egendom, säger Oregons guvernör Kate Brown. Guvernören har inte gått ut med några uppgifter om hur många personer som befaras ha dött i bränderna. Flera döda Polisen har bekräftat för den lokala tv-stationen KOIN i Orgegon att en pojke och hans mormor dött i en skogsbrand i närheten av staden Lyons i Orgeon. Mest ikoniska ögonblicken från "Keeping Up with the Kardashians" . Får svenskt stöd: ”Det är tragiskt” . Aaron Carters nya karriär – gör porr . Peter Mad

Kim Wall: Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall

Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall Peter Madsen erkänner för första gången att han dödade Kim Wall. I en ny dokumentär ger han en ny version av vad som hände i ubåten. – Allt är mitt fel, säger Madsen i dokumentären. Erkännandet ges i första avsnittet i den danska dokumentärserien “Hemliga inspelningar med Peter Madsen” där journalisten Kristian Linnemann har samtalat med den livstidsdömde mördaren i telefon i över 20 timmar. I samtalen tillstår Peter Madsen att han dödat journalisten Kim Wall. – Det är mitt fel att hon är död. Och det är mitt fel eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger han i dokumentären, enligt Ekstrabladet som har tagit del av hela materialet. Carolina Neurath och maken ansöker om skilsmässa Carolina Neurath och Niclas Engsäll. Programledaren Carolina Neurath och maken Niclas Engsäll har ansökt om skilsmässa. Handlingarna inkom till tingsrätten under tisdagen, skriver Expressen. SVT:s ”Morgonstudion”-programledaren och för