Fortsätt till huvudinnehåll

Isabella Lövin pressad i SVT om Miljöpartiets vägval

Lövin pressad i SVT om Miljöpartiets vägval

Miljöpartiet var redo att lämna regeringen i fråga om migrationspolitiken i somras – men avgående språkröret Isabella Lövin vill inte svara på om detsamma gäller för Preems utbyggnad.

– Det kan jag inte uttala mig om nu eftersom det ligger på regeringens bord, vi måste behandla det, säger hon i SVT:s ”Agenda”.

Isabella Lövin pressad i SVT om Miljöpartiets vägval


Isabella Lövin meddelade tidigare i veckan att hon avgår som språkrör för Miljöpartiet och lämnar sin ministerpost och politiken helt. Sedan dess har partiets framtid stått i fokus i debatten – och vägskälet de står inför gällande vilka frågor som ska prioriteras.

Enligt en undersökning som DN tagit fram har MP tappat förtroendet hos många väljare i partiets stora fråga, klimatet. Från att 60 procent tyckt att partiet har bäst klimatpolitik, till endast 20 procent.

Och inom partiet pyr ett missnöje med styret, som fick fyr ordentligt i somras när S förhandlade om migrationspolitiken utan MP.

I en lång artikel kunde Expressens Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson berätta om hur sprickan i regeringen blev allt djupare mellan partierna – och de interna ropen inifrån MP blev allt högre. Skulle migrationen stå över klimatfrågan?

I söndagens ”Agenda” fick Isabella Lövin frågan om partiet hotade med att lämna regeringen på grund av migrationsfrågan och svarade att man varit tydlig med att Miljöpartiet inte accepterar att politik görs upp utan partiet.

”Emot alla principer”

På frågan om partiet var redo att lämna regeringen svarade Lövin:

Hattrick för Hümmet i debuten: ”Gäller att vara ödmjuk”

– Självklart är vi det. Om vår regeringspartner gör nåt som inte är i linje med någonting vi står bakom, det är emot alla principer för en koalitionsregering.

Samtidigt vill hon inte svara på om partiet är berett att lämna regeringen om Preem får igenom sitt förslag om att utveckla oljeraffinaderiet i Lysekil – en utveckling som skulle göra Preem till Sveriges största aktör när det kommer till koldioxidutsläpp.

Isabella Lövin pressad i SVT om Miljöpartiets vägval


Isabella Lövin säger att det är viktigt, och att det är därför MP lyft frågan till regeringen.

– De här frågorna är väldigt viktiga, det handlar om asylrätten, klimatkrisen, det handlar om mänsklighetens överlevnad – men jag ser inte just nu att det handlar om att vi ska lämna regeringen. Vi använder tillfället med lagstiftningen till att se om man kan ge en tillåtlighet till en så här stor utbyggnad som skulle öka utsläppen, säger Isabella Lövin i ”Agenda”.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek

Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek Före detta svenska elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, är 57-årige Petter Stordalens nya kärlek. Det berättar miljardären för tidningen VG. Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek. Märta Elander Wistén och Petter Stordalen är ett par. Före detta svenska elitryttarinnan Märta Elander Wistén, 30, är 57-årige Petter Stordalens nya kärlek. ... Och hon fastnade med mig här, säger Stordalen till VG.                                  Svenska Märta, 30, är Petter Stordalens nya kärlek – Det var coronakrisen som förde oss samman, säger Stordalen till tidningen. Miljardären Petter Stordalen är blixtförälskad i svenska Märta Elander Wistén, 30. – Märta kom till Oslo på besök före allt stängdes ner. Och hon fastnade med mig här, säger Stordalen till VG. Framgångsrik ryttare Märta Elander Wistén, som är tidigare elitidrottare, vann guld i laghoppning för Sverige under junior-EM 2007. – Medan affärslivet varit

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned

Skogsbränder härjar i Oregon – hundratals hem har brunnit ned Minst två personer har dött, och hundratals hem har brunnit ned, i Oregon i USA. Delstatens guvernör varnar för att skogsbränderna som nu härjar i Oregon kan bli de mest förödande i delstatens historia. Boende i delar av Oregon har tvingats fly sina hem med bara några minuters varsel, rapporterar AP. – Alla måste vara på sin vakt. Det här kan bli de mest förödande skogsbränderna i delstatens historia, sett till förlorade liv och förlorad egendom, säger Oregons guvernör Kate Brown. Guvernören har inte gått ut med några uppgifter om hur många personer som befaras ha dött i bränderna. Flera döda Polisen har bekräftat för den lokala tv-stationen KOIN i Orgegon att en pojke och hans mormor dött i en skogsbrand i närheten av staden Lyons i Orgeon. Mest ikoniska ögonblicken från "Keeping Up with the Kardashians" . Får svenskt stöd: ”Det är tragiskt” . Aaron Carters nya karriär – gör porr . Peter Mad

Kim Wall: Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall

Peter Madsen erkänner att han dödade Kim Wall Peter Madsen erkänner för första gången att han dödade Kim Wall. I en ny dokumentär ger han en ny version av vad som hände i ubåten. – Allt är mitt fel, säger Madsen i dokumentären. Erkännandet ges i första avsnittet i den danska dokumentärserien “Hemliga inspelningar med Peter Madsen” där journalisten Kristian Linnemann har samtalat med den livstidsdömde mördaren i telefon i över 20 timmar. I samtalen tillstår Peter Madsen att han dödat journalisten Kim Wall. – Det är mitt fel att hon är död. Och det är mitt fel eftersom jag begick brottet. Allt är mitt fel, säger han i dokumentären, enligt Ekstrabladet som har tagit del av hela materialet. Carolina Neurath och maken ansöker om skilsmässa Carolina Neurath och Niclas Engsäll. Programledaren Carolina Neurath och maken Niclas Engsäll har ansökt om skilsmässa. Handlingarna inkom till tingsrätten under tisdagen, skriver Expressen. SVT:s ”Morgonstudion”-programledaren och för